10 Kasım 2016 Perşembe

KOLAY CUPCAKE YAPIMI VE SÜSLEME

KOLAY CUPCAKE YAPIMI VE SÜSLEME


Malzemeler;
*2 yumurta
*2 çay bardagı süt
*1,5 çay bardağı sıvı yağ
*1,5 çorba kaşığı toz şeker
*8 yemek kaşığı un
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilin

Yapım;
Önce derin bir kapta yumurtayı ve şekeri çırpın, sonra diğer malzemeleri ilave edin. Hamur kıvamını alınca bir kaşık yardımı ile kağıt kek kalıplarına doldurun. Kekler pişerken kabaracağı için kalıpları tam doldurmayın.

Hamuru kalıplara doldururken fırını 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtmaya başlayın ve 20-25 dakika pişirin.



Yapmış olduğunuz cupcake'inizi süsleyerek daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.
Bunun için en önemli malzeme şeker hamuru ve organik gıda boyalarıdır ama evde iki farklı yöntemle kolay bir şekile süsleyip sevdilerinize ikram edebilirsiniz.

1. Krem Şanti ile Süsleme;
Marketlerden alacağınız paket krem şantiyi paketin üzerinde yazdığı gibi hazırlayın ve dolapt soğumaya bırakın, kekleriniz soğuduğunda üzerine krem şantiyi sürün ya da krem şanti sıkma için satılan aparatları kullanarak farklı şekillere de krem şantiyi uygulayabilirsiniz daha sonra da üzerine süsleme boncukları serpebilirsiniz.



2.Jelibon ya da Marshmelow ile Şeker Hamuru Yapıp Süsleme;
Kolayca bulabileceğiniz Haribo markalı Marshmelow ya da Jelibon markalı yumuşak şekerlemeleri benmari usulü eritip evde kolay şeker hamuru elde edebilirsiniz.

Malzemeler;
*1 paket marshmelow ya da yumuşak jelibon
*2 Yemek kaşıgı su
*Bir tutam tuz
*Aldığı kadar pudra şekeri

Yapımı;
Derin bir tencerede su kaynatıp şekerlemeleri benmari usulü(tencerenin için başka bir kap yerleştirin, uygun bir kap bulamazsanız cam tencere kapığınıda kullanabilirsiniz daha sonra şekerlemeleri içine atın ocağın altını mutlaka kapatın) eritin, eriyen şekerlemelerin içine diğer malzemeleri karıştırın elinizle yoğurun, koyulaşan hamuru streç filme sarıp bir gn dolapta bekletin, etesi gün hamuru kullanmadan önce tekrar pudra şekerine bulayıp yoğurun. Kekinizi bu hamur ile kaplayıp üzerini istediğinz gibi süsleyebilirsiniz.

                                                                                       Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder