10 Kasım 2016 Perşembe

GÖKÇEADA (İMROZ)

GÖKÇEADA (İMROZ)
Yazın kavuran sıcağında kendinizi buz gibi ege sularına bırakmak istemez misiniz? İşte Gökçeada tertemiz denizi ve sakinliği ile Egenin en güzel tatil beldelerinden. Ülkemizde güneşin en son battığı yer olduğundan gün ışığından da yeterince yararlanacaksınız ve bu muhteşem adayı gezmenin, keşfetmenin tadına varacaksınız.


Gökçeada ya Türk Hava yollarının Bora jet tarifeli uçağıyla gidebileceğiniz gibi otobüs ile de gidebilirsiniz.

Gökçeada Türkiye’nin en büyük adası olmakla beraber aynı zamanda Türkiye’nin en batı noktasını da barındırır, bu eşsiz yerin adı İnce Burun(Avlaka burnu). Ada merkezinden bu noktaya gitmek sadece taksi ile mevcut, İnce Buruna giderken aynı zamanda adayı doğudan batıya gezmiş oluyorsunuz, eski rum köylerini, şarap evlerini, üzüm bağlarını, zeytin bahçelerini görebilirsiniz, tüm bu yerleri geçtikten sonra karşınızda pırıl pırıl parlayan bir plaj, eski ama daha aktif olan bir liman ve yanı başınızda bir yunan adası göreceksiniz. Alışkın olmayanlar için deniz fazla tuzlu gelebilir ama eşsiz manzarada ve tertemiz bir denizde yüzmek insanı oldukça rahatlatıyor.

Gökçeada da konaklama yerleri ve restoranların geneli Kaleköy’de bulunmaktadır, bu köyde yapacağınız leziz ve uzun sürecek serpme kahvaltıdan sonra güne zinde başlayacaksınız ve hız kesmeden bütün adayı gezmek isteyeceksiniz, şunu da söylemek lazım ada da ne yerseniz yiyin ya da ne kadar çok yerseniz yiyin yemekler doğal zeytinyağından yapıldığı için asla rahatsızlık ve ağırlık hissetmeyeceksiniz.  Ada da ulaşımda son derece kolay merkeze her yerden ulaşım imkanı var. Kaleköy de muhteşem bir koyda denize girdikten sonra Gökçeada’nın diğer plajlarını da merak edeceksiniz ve hepsinde denize girmek için adayı keşfe çıkacaksınız. Belki de hayatınızda gördüğünüz en güze plaja Aydıncık(kefalos)’a gideceksiniz. Gökçeada’nın bütün plajları gibi Aydıncık’ta tertemiz, pırıl pırıl bir deniz aynı zaman da bol rüzgar aldığından plajın bir kısmını rüzgar sörfü için ayırmışlar eğitim alabileceğiniz bir kursta var. Aydıncık Plajının yanında bulunan tuz gölündeki doğal çamur ile çamur banyosu da yapabilirsiniz. Ada’nın merkezinde yazın okulların tatil olmasıyla birlikte kadın erkek karışık girilebilen bir kahve olarak kullanılan ilköğretim okulunun bahçesinde çay içip gölgenin keyfini de çıkartabilirsiniz.
Gökçeada ya gitmişken Kaleköy limandan kalkan tekne turuna da mutlaka katılmanızı öneririm, bu tekne turunda adanın kuzeyini baştan sona gezmiş olacak, demirleyen tekneden denize atlayacak ya da dalış yaparak deniz altının güzelliklerinin keyfini süreceksiniz, buraya mutlaka tekneyle gitmek zorundasınız çünkü adanın kuzeyinde yerleşim yerinden çok kayalık bölge olduğundan sahilden denize girmeniz imkansız.

Son olarak Gökçeada’ya gitmişken yapmanız gereken iki noktadan bahsetmek istiyorum, ilki mutlaka bir el yapımı şarap tatmak ve satın almak, diğeri ise Gökçeada’nın meşhur Efibadem kurabiyesinin tadına bakmak, bu kurabiyeyi adanın merkezinde sadece bir pastanede bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder