24 Ağustos 2012 Cuma

Tanrı Kent-City Of Gods


Benim ve bloğumun verdiği uzun süreli tatilden sonra yeni dönem yayın akışımızla geri geldik. Sırada ki filmimiz Tanrı Kent.


Rio'nun varoş kesimlerinde sosyal suçlularının ve fakirlerin bir arada toplandığı devlet elinden uzak Tanrı Kent’ te sıradanlaştırışmış yasadışı işlerin iki mahalle arasında ki çeteleşme kavgasıdır.
Bir tarafta daha yedi yaşında ilk yasadışı suçunu işlerken cinayetiyle vicdan duygusunu kaybetmiş Li'l Ze (Douglas Silva ) çete savaşlarının liderliğini yaparken diğer tarafta yasadışı işlerden uzak sanatsal hayallerinin peşinde koşan Rocet (Alexandre Rodrigues) .
Tanrı Kent'teki olaylar Rocet'in ağzından anlatılarak birbirlerine bir kurguyla bağlanmıştır. Film çekildiği zamana göre olağanüstü kaliteye sahiptir. Oyuncuların hepsi rollerini çok iyi oynamışlardı. Ana karakterler dışında oynayanların çoğu orada yaşayan fakir ve hiç oyunculuk eğitimi almamış kişilerdi. Film boyunca karakter karışıklığı olabilir çünkü hep birbirlerine benzeyen zenciler var. Ayrıca film sonrası olayın gerçek olduğunu fotoğrafları ve filmden geçen bir karakterin gerçekteki röportajını göstererek film kalitesini bir kez daha belli etmiştir.

Filmin amacını, konusunu ve işleyişini çok iyi özetleyen birkaç cümle vardır, bunlar: "Kaçarsan öldün demektir...Kalırsan yine öldün demektir. Nokta" "Kaçarsan seni bulurlar... Kalırsan seni çiğ çiğ yerler" "Dövüşürsün ama hayatta kalamazsın...Koşarsın ama asla kaçamazsın" .unutulmayacak filmlerden biridir.

Önümüzde ki hafta yeni tavsiyemle görüşmek üzere, iyi seyirler dilerim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder