4 Temmuz 2012 Çarşamba

Teras Sera


     Evet arkadaşlar eski yazımı güncel olarak size sunuyorum teras da bitki yetiştirirken nelere dikkat etmeliyiz en iyi verimi nasıl alırız deneyimlerimi size aktarmaya çalışıcağız. öncelikle ister fide olarak isterseniz tohum olarak yetişmek istediğiniz yeşilliği alabilirsiniz.

 Tabi ki fide olarak alırsanız hem bekle süreniz azalır hem de diker dikmez bir yeşilliğe sahip olursunuz. daha sonra aldığımız bitkileri aralıklı olarak saksılarımız ektikten sonra ilk suyunu veriyoruz.






ilk su çok önemli kesinlikle unutmayınız daha sonra aldığımız bitkin özelliğine göre günde 1 kere ya iki günde 1 kere sulayarak fidelerimizi büyümelerini izliyoruz.Bunu yanında fidelerinizi sularken bu kavurucu günlerde akşam ferahlarında sularsanız hem fideniz için hemde topraği için daha verimli olur. Fidelerinizi şiddetli rüzgarlardan mumkun olduğunca uzak tutabilceğiniz yerlerde yetiştirmeye özen gösterin. Yoksa gerekli verimi alamayabilirsiniz.Aşağıda kendi terasımda yetiştirdiği bitkilerin fotolarını koydum. Mevsimin ilk mahsulleri kendilerini göstermeye başladılar yeşil yeşil domatesler. Eğer sizde benim gibi terasinizda yetiştirecekseniz kargaları domatesleriniz den uzak tatmaya çalışmak zorunda kalabilirsiniz. :)









Biber aslında en kolay yetiştirilebilecek bitkidir.Balkonunuzda bile biber üretimine girişebilirsiniz. :) biber de önemli olan eğer bibere suyunu çok verecek olursanız biberlerinizin boyları bodur kalır ve erkenden mahsul vermeye başlar. Bodur bitkiden alacağınız ürün sayısı da az olacaktır.


2 yorum:

  1. bu mahsulleri büyütüp bu hale getirene kadar ne emekler çektin dostum ama değmiş...emeğine çabana sağlık..en yakın zamanda bir çoban salata yapta yiyelim..blogunda hayırlı olsun dostum..çok okunsun çok takip edilsin inş..:)

    YanıtlaSil
  2. sağoll dostumm ewet emek harcadım ama ıyı oolduu :D dostumm coban salatası sana feda olsonn :D ınşllhh edılır dostumm....

    YanıtlaSil